Aller au contenu

Néerlandais/Dans le secondaire/les hobbys/les sports/sportifs célèbres

Un livre de Wikilivres.

Quels sports exercent-ils ?[modifier | modifier le wikicode]

Voici une courte description de quelques sportifs célèbres. Associez les courtes biographies aux sports et nationalités correspondants. À l'aide des informations données, calculez aussi leur âge.

 1. Floyd Landis werd op 14 october 1975 in de Verenigde Staten geboren. Hij won in 2006 de Ronde van Frankrijk. In de week na deze overwinning werd echter bekend dat Landis positief was getest op het gebruik van doping tijdens de Ronde.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport
 1. David Robert Joseph Beckham (Londen, 2 mei 1975) werd geboren in het Londense Leytonstone. Hij is een middenvelder. Op 17 juni 2003 tekende Beckham bij Real Madrid dat hem voor 34 miljoen euro van Manchester United kocht. Beckham trouwde met Victoria Adams (één van de zangeressen van de voormalige Britse meidengroep de Spice Girls) op 4 juli 1999 in Luttrellstown Castle, nabij het Ierse Dublin.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport


 1. Sven Neys (17 juni 1976) won in zijn carrière zes maal de Superprestige veldrijden (1999, 2000, 2002, 2003, 2005 en 2006) en hij was vier keer de beste in de wereldbeker (2000,2002,2005 en 2006). Op 17 december 2006 won hij de titel Sportpersoonlijkheid van het jaar.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport


 1. Ian Thorpe (13 oktober 1982) werd geboren in Milperra, een buitenstad ten westen van Sydney. Zijn bijnaam is Thorpedo. Thorpe werd als enige zwemmer viermaal verkozen tot World Swimmer of the Year. Op de 100 meter vrije slag brak hij eveneens een wereldrecord.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport


 1. Zinédine Yazid Zidane, bijnamen Zizou en ZZ Top (Marseille, 23 juni 1972). Zidane werd driemaal verkozen tot de beste voetballer ter wereld: in de jaren 1998, 2000 en 2003. Ook staat zijn transfer van Juventus naar Real Madrid te boek als de duurste ooit. De Madrilenen legden maar liefst 77 miljoen euro voor hem neer.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport
 1. Luc Van Lierde (14 april 1969). Zijn internationale carrière begon in 1990, toen hij vierde werd op het wereldkampioenschap Olympisch Afstand. Hij won twee maal de Ironman van Hawaï. Hij werd ook olympisch-, europees- en wereldkampioen.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport
 1. Tom Boonen. In de Ronde van Frankrijk van 2005 won Boonen net als het jaar ervoor twee etappes. Ook droeg hij vanaf de tweede etappe de groene trui. Verschillende valpartijen, met gevolg dat zijn knie ernstig gewond raakte, dwongen Boonen echter tot opgeven.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport


 1. Kim Clijsters (Bilzen, 8 juni 1983) Zowel in 1999, 2000, 2001, 2002 als in 2005 werd ze in België verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, een jaarlijkse onderscheiding van de Belgische Beroepsbond der Sportjournalisten (BBS). Kim Clijsters is een voormalig nr. 1 in het enkelspel bij de juniores (1998). Ze is de eerste Belgische tennisspeler die de finale op een Grand-Slamtoernooi (Roland Garros) bereikt. Deze finale verloor ze nipt van Jennifer Capriati. Ze is de eerste Belgische nummer 1 ooit.
Nationaliteit
Leeftijd
Sport
 1. Mbark Boussoufa
 1. Justine Henin-Hardenne
 1. Kim Gevaert
 1. Dirk Kuijt
 1. Johan Cruijff
 1. Rafael Nadal
 1. Maria Sharapova

Questions[modifier | modifier le wikicode]

 1. Wat is de nationaliteit van Beckham?
 2. Wat is zijn leeftijd? (=Hoe oud is Beckham?)
 3. Aan welk sport doet hij?
 4. Met wie is hij getrouwd?
 5. Weet je een naam van een bekende zwemmer?
 6. Wat is de bijnaam van Zinedine Zidane?
 7. Wie kreeg de bijnaam Thorpedo ?
 8. Welke Belgische tennisvrouw stond als eerste op nummer 1 in de wereldranglijst?
 9. Uit welke onderdelen bestaat de triatlon? (=Uit welke sporten bestaat de triatlon?)
 10. Hoeveel betaalde Real Madrid voor Zinedine Zidane?

Rappel : vocabulaire lié aux pays[modifier | modifier le wikicode]

 • Engels: Anglais
 • Australisch: Australien
 • Belgish: Belge

Remarque[modifier | modifier le wikicode]

Cette page contient une liste de sportifs belges ou néerlandais célèbres dans leur pays respectifs, ainsi que des sportifs aujourd'hui connus mondialement ou qui sont entrés dans les livres d'histoire du sport.

Le contenu de cette page doit être adapté à l'actualité sportive pour la rendre plus attractive.


Questions personnels[modifier | modifier le wikicode]

 • Quel est ton sportif préféré ? Pourquoi ?

Vocabulaire[modifier | modifier le wikicode]

 • veldrijden : cyclo-cross
 • Vrije slag : nage libre

Sources[modifier | modifier le wikicode]

Les articles sont adaptés de Wikipédia.